27.11.2019 • 14:00

TICKETS

LE PETIT PRINCE
27.11.2019

Georganiseerd door : CLASSICALL

Een verbluffende show voor grote mensen die - al zijn ze het misschien vergeten - ooit klein waren, en ook voor kinderen natuurlijk ...

In 1943, toen in Europa de oorlog woedde, verscheen in New York De kleine prins, een poëtisch en filosofisch sprookje, sober geschreven en prachtig geïllustreerd door Antoine de Saint-Exupéry. Het groeide uit tot het tweede best verkopende boek ter wereld.

Er werden audiobewerkingen voor opera's, musicals, strips, animatieseries, films, theaterstukken en gezelschapsspelletjes van gemaakt, en het diende zelfs als inspiratiebron voor een themapark in de Futuroscope van Poitiers. Zo blijft de kleine prins de hele wereld verwonderen. 

Alle ontmoetingen van de kleine prins, die op aarde is geland vanaf de asteroïde B-612, symboliseren de dingen van het leven en kunnen als een allegorie worden gezien. 

De koning met zijn verzonnen koninkrijk, de ijdeltuit, de dronkenlap, de zakenman, de lantaarnopsteker, de geograaf: ze verschijnen allemaal in hun originele kostuums. Het zijn personages die de onschuldige, tere en eenzame prins één voor één perplex doen staan.

We vertellen je alles over vulkanen en baobabs, over rozen en liefde, over eenzaamheid en echo's uit de bergen, over een wijze vos en een mysterieuze slang, over het absurde bestaan op deze aarde en over de hechtheid van vriendschap.

Twintig balletdansers en acteurs van de Nationale Opera van Oekraïne gaan de uitdaging aan en proberen een show neer te zetten die even magisch is als het sprookje zelf. Ze willen je ogen én je hart raken, want "alleen met het hart kun je goed zien".

Als je jezelf achteraf de vraag stelt: "Heeft het schaap de bloem nu wel of niet opgegeten?", dan zijn we in onze opzet geslaagd. En je zult zien hoe alles verandert ... als je naar de sterren in de hemel kijkt, zul je vijfhonderd miljoen rinkelbelletjes horen weerklinken. Het is de schaterlach van de kleine prins.

Info & reservatie www.classicall.be

14H > 15H10 LE PETIT PRINCE

  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!