04.12.2022 • 14:00

TICKETS

CASSE-NOISETTE
04.12.2022

Georganiseerd door : BALLETS

DE NOTENKRAKER

Een meesterwerk van de klassieke dans in een uitvoering van een traditioneel topgezelschap.
De NOTENKRAKER is een van die magische werken waarvan iedereen al gehoord heeft, maar dat weinigen ook echt op het podium hebben gezien. Deze parel van het klassieke repertoire is een van de meest gedanste balletten ter wereld.

Het gaat om een kerstverhaal dat is ontsproten aan de verbeelding van Hoffmann en is herwerkt door Alexandre Dumas. Choreograaf Marius Petipa besliste om het op de aanstekelijke muziek van Tsjajkovski te bewerken tot een feeëriek ballet, waarin werkelijkheid en fantasie nauw met elkaar verweven zijn. Het ballet beleefde zijn première voor het publiek op 17 december 1892 in het Mariinskitheater in Sint-Petersburg.

Het verhaal speelt zich af op kerstavond. Het kleine meisje Clara krijgt een notenkraker cadeau, die door de andere kinderen meteen wordt stukgemaakt. ‘s Nachts wordt Clara wakker en laat zij zich door de notenkraker meevoeren in een vreemde en betoverende wereld…
Een moment van intense vreugde en pure blijdschap tijdens deze eindejaarsperiode!

In deze moeilijke geopolitieke context kondigt BALLETS aan dat het heeft besloten om de twee meesterwerken van het klassieke ballet, SWAN LAKE en NUTCRACKER, te presenteren van het Brussels International Ballet en zijn internationale solisten van de beste gezelschappen.

Ondanks alle inspanningen die BALLETS de afgelopen weken heeft geleverd, leek het ons onmogelijk om het kyiv City Ballet te presenteren in de condities van uitmuntendheid waar ons gezelschap al meer dan dertig jaar voor pleit.

 

Geen verandering in programma, alleen de zekerheid, zoals altijd bij BALLETS, om artistiek uitzonderlijke uitvoeringen bij te wonen.

BRUSSELS INTERNATIONAL BALLET - Lid van de Internationale Dansraad CID UNESCO - is het Belgische vlaggenschip van Klassiek Ballet, een uitzonderlijk gezelschap, vol emotie en delen, dat de kunst en uitmuntendheid van Klassiek Ballet bestendigt, bestaande uit nationale en internationale.

Het resultaat van meerdere jaren werk, passie en prestaties onder leiding van Anderson Santana, heeft Brussels International Ballet zich bekend gemaakt en gewaardeerd door alle doelgroepen, jong en oud.

Als we de essentie van dit bedrijf in drie woorden zouden moeten samenvatten: Passie, Inspiratie en Trots.

ARTIESTEN

BRUSSELS INTERNATIONAL BALLET

  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!