18.01.2024 • 20:00

TICKETS

PASIÓN DE BUENA VISTA
18.01.2024

Georganiseerd door : GRACIA LIVE

ERVAAR EEN AVOND GEVULD MET MUZIEK EN DANS, LIVE UIT CUBA, TIJDENS ‘PASIÓN DE BUENA VISTA’! 

Met meer dan 800.000 bezoekers in meer dan 35 landen en 800 shows komt "Pasión de Buena Vista" eindelijk terug naar België: Op 18 januari 2024 in het Koninklijk Circus, Brussel! Tickets gaan in verkoop op vrijdag, 17 maart om 10u.

Samen met de uitzonderlijke Buena Vista Band, getalenteerde achtergrondzangers, de indrukwekkende dansformatie El Grupo de Bailar en meer dan 150 op maat gemaakte kostuums, brengt 'Pasión de Buena Vista' een unieke show die je meeneemt doorheen de straten van het Caribische eiland.

Als er één ding is om de Cubaanse mentaliteit op zijn best uit te drukken, dan is het wel muziek en dans: Muziekstijlen als de Rumba, de Mambo, de Cha Cha Cha en de Salsa, die allemaal voortkomen uit 4 basiselementen, hebben vandaag de dag wereldwijd bekendheid gekregen. Percussies en claves waren oorspronkelijk de enige instrumenten, maar vandaag de dag hebben gecommercialiseerde versies van de Rumba en andere modieuze dansen zoals de Mambo zich verder ontwikkeld door het toevoegen van andere melodische instrumenten. 

'Pasión de Buena Vista' brengt het hele scala aan Cubaanse muziek en dans en brengt zo de vitaliteit en het temperament van Cuba over op het publiek: 

De 'Son', een uitwisseling tussen zangers en koor begeleid door de Spaanse en Latin tres gitaar, is verreweg de populairste Cubaanse muziekstijl: Hij werd uitgevonden door boeren en suikerarbeiders in Santiago de Cuba in de jaren 1920. De complexe, polyritmische combinatie van tonen, klinkt in eerste instantie voor Europese oren als een perfecte chaos, maar het gedefinieerde en unieke geluid zal het publiek snel betoveren. De “Danzon” is lange tijd afgewezen door de Cubaanse bovenklasse. Tegenwoordig is het de populairste dansstijl in Cuba en de oorsprong van de Cha Cha Cha. Reizende liedjesschrijvers gebruikten de 'Trova' om mooie maar trieste ballades te zingen. In tijden van revolutie veranderden de teksten thematisch en werden ze gebruikt voor propaganda, maar later keerden de muzikanten terug naar de oorspronkelijke inhoud. 

De ‘Buena Vista’ -Band wordt gevormd door een verscheidenheid aan zeer bekwame muzikanten en talenten uit Cuba: 

Naast verschillende percussie-instrumenten, zoals drums, timbalen en conga's, zijn er ook veel blaasinstrumenten zoals trombone en trompet. Bas, piano en de typische Latijns-Amerikaanse tres-gitaar maken het geheel compleet. Deze live band wordt begeleid door getalenteerde achtergrondzangeressen die tijdens de show ook als solisten hun unieke stem laten horen.

De dansformatie ‘El Grupo de Bailar’ uit Havana, Cuba, bestaat uit een aantal eersteklas dansers die hun talent hebben bewezen in traditionele dansshows in Havanna: 

Een hoge mate van discipline en professionaliteit kenmerken de groep, wat slechts één van de redenen is waarom zij is uitgekozen om de show "Pasión de Buena Vista" te ondersteunen. De dansformatie voegt Cubaans temperament en vitaliteit toe aan de show en inspireert het publiek.

Zwoele ritmes, delicate dansen, exotische schoonheden en onvergetelijke melodieën zullen zorgen op 18 januari 2024 zorgen voor een onvergetelijke Cubaanse nacht in het Koninklijk Circus, Brussel! 

ARTIESTEN

Pasión De Buena Vista

Vidéo's


PASIÓN DE BUENA VISTA
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!