24.06.2022 • 20:00

TICKETS

MYSTERY SONATAS / FOR ROSA
24.06.2022

Georganiseerd door : LA MONNAIE / DE MUNT

MYSTERY SONATAS / FOR ROSA
ANNE TERESA DE KEERSMAEKER, AMANDINE BEYER / ROSAS, GLI INCOGNITI

A ROSE IS A ROSE IS A ROSE. — GERTRUDE STEIN

Anne Teresa De Keersmaeker richt in haar nieuwe creatie haar choreografisch onderzoek op de ‘Mysterie’- of ‘Rozenkrans’-sonates van de 17de-eeuwse, uit Bohemen afkomstige componist Heinrich Ignaz Franz Biber.

Als muzikale vertaling van de vijftien Heilige Mysteriën uit het leven van de Maagd Maria zijn deze virtuoze vioolsonates intrinsiek religieus en verhalend. Tegelijk nodigen ze, door de aanwezigheid van muzikale dansvormen als gigues, allemandes en courantes, uit tot de dans. Aangetrokken door de helderheid van Bibers muzikale structuur en zijn numerologische benadering, verdiept De Keersmaeker zich in de mystieke en geometrische rijkdom van deze muziek en maakt ze zich de Sonates eigen in een choreografie voor zes dansers. Voor deze creatie hernieuwt ze haar samenwerking met Amandine Beyer, met wie ze eerder Partita 2 (2013) en de Six Brandenburg Concertos (2018) realiseerde. De violiste voert de Mysteriesonates samen met haar ensemble Gli Incogniti uit.

Deze voorstelling is opgedragen aan vrouwen die verzet plegen: Rosa Bonheur, Rosa Luxemburg, Rosa Parks en Rosa, de vijftienjarige klimaatactiviste die tijdens de Belgische overstromingen in 2021 om het leven kwam.

ARTIESTEN

ROSAS DANCE COMPANY

  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!