02.06.2023 • 20:00

TICKETS

LE LAC DES CYGNES
02.06.2023

Georganiseerd door : CAPITALE PRODUCTION

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer, een meesterwerk van het klassieke ballet, is terug met een nieuwe tournee in Frankrijk en Europa. Herontdek de romantiek van een prins en een zwanenprinses in een gloednieuwe show in 2023, met zoals elk jaar een andere productie. Het Zwanenmeer wordt nu uitgevoerd door het Academisch Ballet van Boedapest, met medewerking van Oekraïense gastdansers.

Dit ballet neemt ons mee in het gekke verhaal van prins Siegfried en prinses Odette. Deze laatste is helaas gevangen door de beroemde betovering van de tovenaar Rothbart: ze verandert overdag in een zwaan en wordt 's nachts weer een vrouw. Alleen de belofte van eeuwige liefde kan haar bevrijden van deze betovering. Siegfried belooft Odette met hem te trouwen op het bal dat ter ere van haar wordt gegeven. Zullen ze ontsnappen aan de listen van Rothbart en zijn dochter Odile? Zal de prins zijn bruid kunnen redden?

In 1875 gecreëerd door de Russische componist Pjotr Tsjaikovski, werd het Zwanenmeer in 1895 met de revival van choreograaf Marius Petipa het grootste klassieke succes aller tijden.

Tussen Pas de deux, romantische duetten en de Dans van de Kleine Zwanen zullen de dansers, begeleid door een orkest, dit meesterwerk met elegantie vertolken.

Het Zwanenmeer staat symbool voor romantisch ballet en blijft kinderen en volwassenen betoveren.


Le Lac Des Cygnes
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!