23.11.2023 • 20:00

TICKETS

HELLMUT LOTTI GOES METAL
23.11.2023

Georganiseerd door : GRACIA LIVE

HELLMUT LOTTI GOES METAL

Na zijn succesvolle passage op Graspop Metal Meeting, komt Helmut Lotti met ‘Hellmut Lotti Goes Metal’ op donderdag 23 november naar Het Koninklijk Circus!

Zijn concerten in Gent op 26 en 27 oktober en in Antwerpen op 30 augustus waren in een mum van tijd uitverkocht, en nu komt ‘Hellmut’ Lotti  wegens grote vraag ook naar Brussel!  Het wordt een uniek concert waarbij hij zijn favoriete metal- en hardrocknummers zal brengen met classics van onder meer Kiss, Whitesnake en Iron Maiden. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 27 juni om 10u via www.gracialive.be  en www.helmutlotti.com

Helmut Lotti heeft zich in zijn reeds dertig jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij momenteel al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam, en speelde hij al in concertzalen over heel de wereld.

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen. Dit succes ontging ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting niet, waar hij eerder deze maand talloze metalfans omverblies met een ijzersterke performance in een overvolle ‘Metal Dome’.

De aankondiging van een volledig ‘Hellmut Lotti Goes Metal’ concert werd duidelijk met veel enthousiasme onthaald, want zowel de eerste voorstelling in Capitole Gent op 27 oktober als de extra voorstelling op donderdag 26 oktober waren in een mum van tijd uitverkocht!  Amper een paar dagen later kondigde hij daarom een extra concert aan in het Kursaal Oostende (25 november) en in het OLT Rivierenhof in Antwerpen (30 augustus), waarbij deze laatste zo snel uitverkocht dat er diezelfde dag zelfs nog een tweede voorstelling werd toegevoegd (5 september).

De revelatie van Graspop 2023 heeft echter goed nieuws: wegens grote publieke vraag kondigt hij namelijk nog twee bijkomende concerten aan, waaronder ook één in het Koninklijk Circus! Op donderdag 23 november zal Helmut Lotti er zijn innerlijke metalhead loslaten en het beste van zichzelf geven. Terwijl hij op Graspop een compact optreden van 50 minuten bracht, zal Helmut tijdens deze concerten een volledige set brengen met een uitgebreid hardrockrepertoire dat al zijn favorieten uit het genre bevat, waaronder classics van Whitesnake, Kiss, AC/DC, Black Sabbath én natuurlijk Iron Maiden!

"Ik sta nu al te popelen om dit najaar mijn FULL SET te spelen. We gaan het publiek hopelijk een tweede keer kunnen verrassen" - Helmut Lotti

Fans die dit uniek concert niet willen missen en 'Hellmut' Lotti nog live aan het werk willen zien, kunnen tickets kopen vanaf dinsdag 27 juni om 10u via www.gracialive.be en www.helmutlotti.com

ARTIESTEN

HELMUT LOTTI


Hellmutt Lotti
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!